Nintendo Wii Kullanıcılarına EA Sport Oyunları

Gönderen TM-Admin | 5/12/2008 | , | Yorum

Chip Online'nın haberine göre EA Sports Popüler oyunlarını Nintendo Wii Konsolu içinde piyasaya çıkartacakmış. Bence güzel olur. Nintendo gerçekten başarılı bir konsol...

Haberin orjinali bu...

EA'in spor oyunları Nintendo Wii'ye geliyor

Electronic Arts, FIFA ve NBA Live gibi ünlü spor oyunlarını ve yeni bir oyunu Wii'ye taşıyor.

Sevin ya da sevmeyin, Electronic Arts'ın spor oyunları her yıl en çok satan oyunlar listesinde önemli yerlere sahip olmayı başarıyor. Bu başarı EA'ye yetmemiş olacak ki, şirket şimdi de FIFA, NBA Live ve Madden Football gibi ünlü oyunlarını Nintendo Wii için de piyasaya süreceğini açıkladı.

Açıklamaya göre, oyunların Wii sürümleri, diğer konsollardaki sürümlere göre çok daha basit bir oynanışa sahip olacak. Wii'nin sunduğu ilginç kontrol tekniğinin FIFA ya da NBA Live gibi oyunlarla birleşmesi, ortaya daha önce yaşanmamış bir oyun deneyimi çıkartacağına kimsenin şüphesi yok.

Bu gelişmenin yanında, Electronic Arts Eylül ayında piyasaya süreceği yeni bir Wii oyunun da müjdesini verdi. "Facebreaker" adı verilen oyunun "tuhaf" bir boks oyunu olacağı söyleniyor. Kesin olarak bilinen ise, oyunun karikatürize edilmiş grafiklere sahip olacağı.

Electronic Arts'ın Wii ile yakından ilgilenmesi aslında sürpriz değil. Nintendo'nun konsolu, özellikle yaşlı ve bayan oyuncuların ilgisi sonrası diğer konsolları geride bırakıp önemli satış rakamlarına ulaşmayı başarmıştı. Oyun dünyasının Wii'nin sunduğu oyun deneyimine bu kadar olumlu tepki vermesinin, yapımcıları da daha dikkatli davranmaya ittiği açıkça ortada.

Kaynak : Chip Online